Naveta la servici nu este foarte populară
Dacă angajații trebuie să facă naveta la serviciu, sunt dispuși să petreacă maximum o jumătate de oră pe drum. La schimbarea locului de muncă, deplasarea la serviciu nu poate fi compensată decât printr-o creștere mai semnificativă a salariilor. Acestea sunt opiniile persoanelor chestionate. Pe măsură ce scade șomajul, la fel și dorința oamenilor de a face naveta sau chiar de a se muta pentru muncă. Timpul petrecut pe drumul spre serviciu devine un factor din ce în ce mai important în luarea în considerare a angajării.
Ce a arătat sondajul
Trei din zece angajați adresați nu sunt mulțumiți de durata navetei. Este un număr în creștere, deoarece anul trecut, de exemplu, au fost cu 23 la sută mai puțini astfel de oameni. Vor să facă naveta la muncă timp de maximum o jumătate de oră, o cincime din angajați petrecând de două ori mai mult timp în drum spre și de la serviciu. Acest grup este cel mai deschis la schimbările de locuri de muncă dacă obțin o muncă adecvată la o distanță mai mică de casă. Potrivit navetiștilor, călătoria lungă la serviciu poate fi compensată doar de o creștere mai semnificativă a salariilor.
Nu este deloc tentant să vă mutați pentru muncă
Ideea mutării în alt oraș pentru muncă, așa cum este obișnuită în Statele Unite, de exemplu, este inacceptabilă pentru majoritatea oamenilor. Această reticență nu este agravată de situația actuală de pe piața muncii. În trecut, a fost puțin diferit, ceea ce a fost admis de mai puțin de o treime dintre respondenți, dintre care cea mai mare parte erau persoane cu studii universitare. Cel mai frecvent motiv pentru mutarea la serviciu a fost o muncă mai interesantă și un salariu mai mare. Condițiile salariale mai bune sunt un factor important și astăzi. Efortul de a dobândi o experiență nouă și un loc de muncă bun în domeniul dvs. joacă, de asemenea, un rol important în problema mutării.
Unde și de ce s-au mutat oamenii pentru muncă?
Aproximativ trei cincimi dintre respondenți s-au mutat într-o altă regiune pentru a lucra. Mai puțin de o treime s-au mutat în străinătate pentru a lucra în străinătate, motivul principal pentru munca în străinătate fiind bani mai buni pentru o muncă la fel de solicitantă. Cu toate acestea, studenții sunt mai des motivați de munca de vis sau de societate. Pentru tinerii sub 34 de ani, este, de asemenea, o oportunitate de a învăța o limbă străină, posibilitatea de a trăi în străinătate și de a câștiga noi experiențe.
Cercetarea a confirmat, de asemenea, faptul că două treimi din oameni nu ar fi forțați să se deplaseze printr-o ofertă de muncă mai interesantă sau condiții salariale mai bune.